FacadeRens

Hvad betyder din facade for dit brand?

De fleste store erhvervsbyggerier kendetegnes i dag af deres facader. Det kan være farven eller materialerne, der er med til at give bygningen et særpræg, som folk husker.

I byggefasen bruger du meget tid på at vælge det helt rigtige udtryk. Noget der adskiller din bygning fra alle de andre. Det kan være du vælger de meget populære STO-facadeplader, eller du vælger måske de mere tidløse mursten.

Uanset hvad, skal facaden modstå meget i løbet af sin levetid. Den forbliver desværre yderst sjældent præcis lige så flot, som den var, da byggeriet stod færdigt. I sidste ende kan du stå med det svære valg foran dig: Hvad kan bedst svare sig? At skifte facaden ud, eller få den renset grundigt?

Facaden har brandingværdi

Hvem kender ikke IKEAs ikoniske gule facader? En stor del af IKEAs signalværdi ligger i den gule farve med den blå baggrund. Det er faktisk ofte farverne kunderne husker. Og det ved de godt hos brand-bevidste IKEA.

For Jesper B. Hansen hos IKEA Odense var det da heller ikke svært at vælge: ”Vi ligger tæt på trafikerede veje, så når man kom tæt på facaden, især de steder, der er gule, var det tydeligt at se, at der lå en hinde af smog og skidt fra bilerne. Efter FacadeRens har været i gang, kan vi se, at vores facader er gule igen.”

Når facaden trænger til omsorg

Netop IKEAs farvede metalfacader krævede en ganske skånsom behandling for at blive så flotte, som overhovedet muligt. Her gik det ikke at trække højtryksrenseren frem. I stedet brugte vi en masse knofedt på opgaven, hele facaden på 3.700 m2 blev vasket med bløde børster.

Det er med andre ord din facade, der afgør, hvilken metode der giver det bedste resultat. Alt fra håndkræft og børster til højtryksrenser kan gøre arbejdet for dig. Hvis du vælger den forkerte metode, får du i bedste fald et måske tåleligt resultat. I værste fald skal du ud at investere i en større renovering af facaden.

Det betaler sig at bruge professionelle – og dem finder du hos FacadeRens.

Nyt fra FacadeRens

Hos PRinfo-Holbæk-Hedehusene-Køge A/S trængte deres 16 år gamle facade til en opkvikker. Birthe Plambech Hansen fortæller: ”FacadeRens har foretaget en afrensning af hele vores bygning, som er bygget i år 2000. Resultatet er blevet superflot. Jeg kan ikke sætte en finger på noget. Både mens opgaven blev løst, men også før.”

Har din facade også nogle år på bagen efterhånden? Ring til os på 7026 7520 – og få din facade tilbage. Vil du godt lige se, hvad vi kan, inden du køber? Vi giver gerne en prøve på vores håndværk.

Tag et kig på vores tidligere opgaver