FacadeRens

Afrensning af murværk

Bør du selv afrense dit murværk

Det korte svar er nej. Det er absolut en opgave, som professionelle bør varetage. Nedenfor forklarer vi mere om:

 • Hvorfor få murværket afrenset?
 • Hvorfor du skal vælge professionel murstensrens?
 • Sådan renser FacadeRens dit murværk

FacadeRens tilbyder alle typer rensning af både tegl- og murstensfacader. Alt efter, hvad din opgave lyder på, har vi en løsning, som passer til den. I samarbejde med dig vælger vi den bedste løsning til din facade baseret på dine behov, din bygning og økonomi.

FacadeRens er en stærk samarbejdspartner inden for rens af mursten og tegl. Vi har mange års erfaring og dækker hele Danmark.

Hvorfor få murværket afrenset?

Hvis facaden på din virksomhed eller ejendom er beskidt, giver det ikke det optimale indtryk af hverken virksomheden eller ejendommens vedligeholdelse. FacadeRens er den oplagte samarbejdspartner til afrensning af murværk.

Murstensrens
Afrens af mursten

Hvorfor vælge professionel afrensning?

En murværksfacade består af to dele

 • Mursten eller tegl
 • Fuger

Når et murværk skal renses, er det vigtigt at have forstand på murstenstyper og fugerne, så afrensningen ikke gør mere skade end gavn på murværket. Dén viden har vi hos FacadeRens.

Murstenenes brændhud

Murstenene og tegl er fremstillet med et beskyttende lag, der kaldes brændhud. Brændhuden på murstenen sørger for, at frost og fugt ikke nedbryder stenen.

Professionel afrensning af murværk udføres på baggrund af mange års erfaring med metoder, materialer og kemikalier, samt hvordan disse arbejder sammen. Når mursten skal renses, skal man være opmærksom på:

 • Murstenens hårdhed
 • Kemikaliernes påvirkning på stenene
 • Vandstrålens tryk

Sådan renser FacadeRens dit murværk

Når du vælger FacadeRens til at rense murstenene på din virksomhed eller ejendom, kan du være sikker på, at vi altid sigter efter at levere et stykke arbejde, som du er tilfreds med, og som vi selv kan være stolte af.

Den bedste måde at sikre det, er gennem tæt kommunikation med dig. Vi sørger for at holde dig opdateret gennem hele processen fra start til slut. På den måde ved du, hvad du kan forvente af resultat og tidsplan.

Afrensning af murværk foregår i 3 steps:

 1. Forundersøgelse af murværket
 2. Selve afrensningen
 3. Efterbehandling af murværket

Forundersøgelse af murværket

En afrensning kræver en forundersøgelse. Det gør den for at bestemme, hvilken type rensning, der er bedst til netop det murværk. I en forundersøgelse kontrollerer vi:

 • Murstenens hårdhed
 • Om vind og vejr allerede har haft en påvirkning på murstenene
 • Hvilke kemikalier, der er optimale til opgaven

I forundersøgelsen laver vi et testfelt. Testfeltet giver både os en indikation af den bedste behandling og giver samtidig dig et indtryk af, hvad du kan forvente dig af resultatet. Vi vælger den rette behandling i samarbejde med dig, så behandlingen både passer bedst til murværket og til din økonomi.

Selve afrensningen af murværket

Selve afrensningen af murværketEn murstensfacade er en blød facade. Det betyder, at den ikke kan holde til højtryksspuling. Derfor afrenses murværk kemisk. Afrensningen består af, at vi påfører det rette kemikalie til netop murstenene på din facade, f.eks. alkutex-facaderens, hvorefter det vaskes ned ved at spule med varmt vand uden højt tryk.

FacadeRens benytter en fladstråledyse til rengøring af murværk. Det er vores erfaring, at denne form for murstensrens sikrer en ensartet overflade uden striber. Med den specielle dyse kan vi undgå skader på murstenene, men den kræver en stor vandmængde, hvilket du skal være opmærksom på.

Vi anbefaler dig at vælge den skånsomme behandling. Så undgår du frostskader, fugtskader og at stenene begynder at smuldre.

Efterbehandling af murværket

Når murværket står flot og rent, er det vigtigt at efterbehandle det. Efterbehandlingen har to funktioner:

 • At resultatet holder længere
 • At murværket bliver forsejlet og beskyttet

Vi har selvfølgelig valgt den mest skånsomme behandling for brændhuden på murstenene, men vi anbefaler alligevel, at murværket efterbehandles med facadeimprægnering som eksempelvis Masterseal 321B.

Facaderens afrenser murværket professionelt

FacadeRens er en stærk samarbejdspartner inden for rens af mursten og tegl. Vi har mange års erfaring og dækker hele Danmark.

Tag et kig på vores tidligere opgaver

Audi Fredericia
Facaderens

Helt perfekt hos Audi

FacadeRens har hjulpet AUDI i Fredericia med at få vasket facaden og renset tyggegummi af deres p-plads. Facaden er beklædt med plader og

Læs mere »