Får du nok ud af dine solceller?
4 gram skidt er nok. Mere skal der ikke til, før end dine solcellers præstation forringes viser undersøgelser foretaget af Boston Universitet. Med op til 40 % for at være helt præcis. Det er jo en del, hvis du har planer om, at dit solcelleanlæg skal tjene sig selv ind. Gerne hurtigst muligt. Og så skal det jo helst producere optimalt, mens vejret er til det.
Eksperterne er ikke helt enige
Som det så ofte sker, er der mange forskellige holdninger til netop rengøring af solceller. Nogle eksperter mener, at det godt kan betale sig. Mens andre mener, at det fine danske vejr, især de flotte regnbyger, som vi af og til begaves med, er mere end nok til at fjerne skidt og stads fra solcellerne. En ting er de dog enige om. Solcelleanlæg skal behandles nænsomt.
Ikke noget med at kravle rundt på dem. Eller smøre dem ind i alverdens former for kemi. Eller bruge en grov børste for at rense dem, hvis nu alligevel at regnvejret ikke helt kunne klare opgaven. Hvis dine solceller er placeret udenfor rækkevidde og i en vinkel, der ikke er optimal for at Moder Natur kan klare rengøringen selv, kan det være svært at holde dem rene.
Det betaler sig
Når solens skinner i Danmark og UV-strålerne rammer dit anlæg optimalt, så er det sjovt at følge med på måleren og se, hvor meget du kan producere af strøm. Men det ville da være meget sjovere, hvis dit solcelleanlæg reelt også løb så stærkt, som det overhovedet kunne. Altså arbejdede optimalt. Hver eneste solskinsdag. Og gråvejrsdag. Hele året rundt.
Placeringen er en ting. Når først solcellerne er monteret, så sidder de jo der. Rengøringen er straks en anden. Her kan du vælge selv at være stigeartist. Eller du kan vælge at få professionelle til at klare opgaven for dig. Uanset hvad, vil selv en lille investering kunne betale sig, når du gør regnskabet for året op.
Har du brug for hjælp? Kontakt FacadeRens på 7026 7520. Vi har mange års erfaring med skånsom behandling af solcelleanlæg.
Gør det selv
Giver du dig selv i kast med rengøringen, skal du være opmærksom på følgende:
- Solceller er skrøbelige. Lad derfor være med at stå eller kravle på dem.
- Brug et stillads for at komme op i højden. Det sikrer et stabilt underlag og god arbejdsstilling.
- Brug vand uden kalk i. Regnvand er en rigtig god løsning. Striber på solcellerne er også en form for snavs, som kan forhindre dine solceller i at producere optimalt.
- Undgå i videst muligt omfang at bruge børster og kemi. Solcellerne har bedst af at blive renset med rent vand. Hvis du er i tvivl, så kontakt producenten eller montøren, inden du går i gang.
- Tjek jævnligt, om dine solceller er snavsede. Nogle gange er den danske sommer jo ganske tør og fin. Der skal du have det optimale ud af dine solceller.
God fornøjelse!
Nyt fra FacadeRens
Vi har travlt for tiden, og der synes at danne sig et sjællandsk tema. Scandic i Hvidovre har lige fået en omgang rengøring med hedvandsrenser. Det samme er vi i fuld gang med ved Bauhaus Næstved. Ejerforeningen Havneholmen i København har fået renset og algebehandlet ca. 17.000 m2 Sto-facade. Her brugte vi naturligvis AlgefriN.
Vi har også været i gang i Jylland, hvor Lantmannen Schulstad i Vejle har fået vasket facaden med børster. Vi har samtidig rengjort de indvendige sider af læsseramperne og trappeindgangene. Og endelig har Boligforeningen Skanderborg Bakker fået smag for vores gode service, læs om opgaven her.
Ring allerede i dag
Tag et kig på vores tidligere opgaver
Rens af fritlagt beton for A-V-N Maskin, Odense
Hos A-V-N Maskin i Odense afrensede vi deres fritlagte betonfacade samt deres aluminiums indgangsparti.
Vask af steniplader for Boligforening
Her vasker FacadeRens fem boligblokke på i alt 9.000 m2 facade beklædt med steni-plader for en stor boligforening. På billederne
Fabriksbygningen hos Marbre i Haderslev, skinner igen
Hos Marbre i Haderslev, der til dagligt producerer vaske til køkkener og bade, var FacadeRens blevet tilkaldt for at rense