FacadeRens

Tagrenderens: Er der hul igennem?

Efteråret er over os, og vinteren venter lige om hjørnet. De fleste af os ved godt, at det betyder både regn, rusk og sne, nogle gange i rigelige mængder. Derfor skal du ikke vente for længe med at forebygge mod eventuelle gener og skader, men det kan være svært at nå det hele.

Syndflod – nej tak!

Det er tid til at rense tagrenderne for blade og andet, der kan hindre regnvand i at passere. Ellers ender du måske med en flot vandfald ud over tagrendekanten, og det kan både give problemer med fugt i ydervæggene og vand i kælderen, hvis det trænger ind gennem soklen på huset. Ligeledes kan sne ophobe sig og danne kondens eller vandaflejringer, som i sidste ende kan ødelægge undertaget og koste dyrt at reparere. Men du kan let modvirke det ved at vedligeholde dine tagrender og nedløbsrør.

Til vinter vil du også mærke en betydelig forskel. De seneste vintres hårde vejr med masser af nedbør og frost har betydet, at der har dannet sig ualmindeligt store istapper, som ofte hænger ned fra kanten af tagrenden. Knækker sådan en af, enten ned over bilen, børn eller dyr, kan den forårsage voldsomme skader. Det kan du forhindre ved at sørge for at tagrende og nedløbsrør ikke ophober vand eller sne.

Ned med de døde grene!

En anden udfordring ved det danske vejr er de hårde storme. I de seneste år har Danmark oplevet ekstra meget ’ekstremt vejr’. Nogle af følgerne er nedfaldne grene og væltede træer, som har ødelagt tage, biler, huse og andet materiel. Er havens træer klar til at klare en efterårsstorm? Ellers er det nu, du skal få beskåret træerne.

Har du træer i haven, som har dannet en grenkrave? Det betyder, at træet gør sig klar til at afstøde grenen, den er med andre ord ved at dø. Og døde grene er ofte lig med nedfaldne grene. Måske er du endda så uheldig, at den falder ned over din bil eller rammer havestuen. Uanset hvad, kan du forebygge sådanne skader ved at beskære træet og fjerne den døde eller døende gren. Så er du helt sikker på, at den ikke forvolder unødig skade.

FacadeRens tilbyder både at rense dine tagrender og beskære dine træer, så du kan gå vinteren i møde uden at skulle bekymre dig om istapper og nedfaldne grene. Nyd varmen indenfor, mens vi tager en tørn udenfor. Ring allerede i dag og hør nærmere på +45 7026 7520 eller klik forbi og læs mere her om tagrenderens.

Vil selv, kan selv!

Har du lyst til selv at prøve kræfter med beskæringen af havens træer? Så har vi samlet fem gode tips til dig, inden du går i gang:

  1. Hvilke træer har du? – Nogle træer tåler ikke beskæring om vinteren, så en tur forbi Google kan være med til at undgå unødige skader på dine træer.
  2. Planlæg beskæringen – overvej, hvilke grene, du vil skære af og hvorfor.
  3. Skær de rigtige steder – grene skæres af ved en grenvinkel, dvs. et sted, hvor en mindregren sidder på en større, eller hvor en gren deler sig i to.
  4. Beskær aldrig stenfrugttræer om vinteren – til gengæld kan du med sindsro forme dit æble- eller pæretræ om vinteren.
  5. Fjern døde grene – så undgår du, at de forvolder skade, hvis de falder ned i en af efterårets berømte storme, eller som følge af voldsomt snefald om vinteren.

Endelig slår vi et slag for, at du altid har det rette udstyr og er forsvarligt beskyttet mod skader.

Netop nu hos FacadeRens

Vi kan mærke en stor interesse hos vores kunder for at få styr på tagrender og nedløbsrør, nu hvor det våde vejr for alvor har taget fat i Danmark. Derfor bruger vi meget tid på at rense tagrender og sørge for, at bygninger er klar til at modstå den danske vinter. Har du også metervis af græs i tagrenden? Lad os rense den for dig!

FacadeRens har netop afsluttet en afvaskning af 401 altanforkanter i glasfiber og i næste uge begynder vi på at vaske fem blokke med Stenipladefacader. Det kræver en nænsom behandling at rense Steniplader, og det er vi eksperter i – du kan læse om rengøring af Steniplader her.

Tag et kig på vores tidligere opgaver med tagrenderens